Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дрогиран, Николай ритал главата на Мария, когато била вече в безсъзнание

Разбита от юмруци и ритници глава. Зверски побой над жената без капка съвест за това, което й се причинява. Нанасял й е удари дори когато вече е била в безсъзнание. Преди това проявил физическа агресия и към човека, в чийто дом били на гости."

Това разказаха разследващи пред "168 часа" за извършеното вечерта на 10 ноември убийство на 40-годишната Мария в апартамент на нейния приятел Светослав Спасов. За издирване тогава бе обявен 36-годишният Николай Кънчев, а два дни по-късно той бе задържан на автогарата в града.

Според запознати Николай от дълги години се занимавал с продажба на наркотици. Имал дори и една присъда за притежание на дрога. За никого в града не било тайна, че и самият той често употребявал. Рядко, но все пак се случвало да взема твърди наркотици, а през останалото време пък постоянно пушел трева.

Оказва се, че двамата с 40-годишната Мария, която била разведена, отскоро имали връзка. В Горна Оряховица всички определят жената като тиха и кротка.

Разследващи разказват, че мъжът, при когото двамата отишли на гости - Светослав, бил познат на Николай, а не на убитата. Според тях той също имал проблеми с наркотиците, а съседите му редовно били скандализирани от среднощните купони в апартамента му. Неведнъж те намирали и спринцовки, изхвърлени на стълбите в коридора.

Като основен мотив за извършеното престъпление разследващи посочват ревност от страна на Николай. Във фаталната вечер след голямо количество изпит алкохол тримата се забавлявали и шегували помежду си. Мария обаче започнала да сваля Светослав и това вбесило Николай. Той се побъркал и вдигнал луд скандал. В яда си започнал да удря приятеля си по главата, вследствие на което му счупил черепа.

Обърнал се към половинката си и също й нанесъл един удар в главата. Тя се свлякла на земята, а той продължил да я бие, докато не изпаднала в безсъзнание. Малко по-късно починала от раните си. Минути след това си тръгнал от апартамента и хванал в неизвестна посока, а Светослав излязъл пред блока, седнал да пие бира на една от пейките и сам подал  сигнал в полицията, че в дома му има пребита жена. Медиците, които дошли на място, само констатирали смъртта й.

Съседите си спомнят, че в нощта на 10 ноември те самите опитали да помолят Светослав да намали музиката и виковете, идващи от дома му. Позвънили и почукали няколко пъти на вратата му, но никой не им отворил. Пред полицията някои от тях дори обяснили, че от 1 до 5 часа сутринта се чували силни удари по стената и най-вероятно през това време Николай биел Мария. Твърдят, че са чули виковете на жената.

Оказва се, че Николай е добре познат на полицията. Зад гърба си има четири присъди. Две от тях са за увреждане на чуждо имущество, една за нелегално сечене на дърва и друга за притежание на дрога.

При разпити обаче той отричал престъпленията и казвал, че е натопен. По данни на полицията преди години мъжът бил курсант в Академията на МВР и мечтата му била да стане полицай. Това обаче не станало, защото, когато бил трети курс, го хванали да употребява наркотици и го изгонили.

За съжаление, именно дрогата проваля живота на Николай. Известно време той работил и на летището в Горна Оряховица, но го уволнили отново заради зависимостта, която имал. Все още разследващите не са наясно как Мария и Николай са се запознали, но най-вероятно това се е случило благодарение на техни общи приятели.

Според запознати външно мъжът не приличал на типичните наркомани - нямал дори белези по тялото си. Разполагал с пари у себе си, въпреки че често сменял работното място.

След като извършва бруталното престъпление, Николай е обявен за издирване от МВР. Два дни по-късно е заловен на автогарата след подаден сигнал от човек, който го разпознава.

Къде се е криел Николай през това време, четете в печатното издание на "168 часа".