Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът Бойко Борисов препоръча на министрите да продължават да разясняват на хората управленските решения на правителството по темите за данъка върху старите коли, застраховките и горивата. Мисля, че с повече обяснение, ще се стигне и до съзнанието на повече хора, допълни Борисов, предаде БТА.

Той обясни, че е поискал от председателя на бюджетната парламентарна комисия и ръководството на Националното сдружение на общините да запознаят и президентската институция с мотивите за тези решения. Борисов се съгласи с казаното вчера от държавния глава, че президентската институция е в края на законотворчеството. Но аз видях Корнелия Нинова да отива и да предлага визията си за България и президентът да коментира, това не е в началото, а преди началото на какъв и да е процес, изтъкна Борисов.

Той напомни, че предложението, свързано увеличаването с 6 до 10 лева на данъка на старите коли е свързано с проблема със замърсения въздух и наказателните европейски процедури срещу страната. По темата за горивата Борисов каза, че правителството е предприело мерки да има прозрачно за хората ценообразуване и финансовото министерство ще подготви промени в ресорна наредба 18, с които в касовия бон за заредено гориво вече да има разбивки за това как се формира цената.

По темата за застраховките Борисов също посочи, че ако не се вземат мерки, може да възникне проблем.

Премиерът коментира вчерашните назначения на конституционните съдии и изказването на президента Румен Радев, че имало политическо вмешателство при един от кандидатите, като напомни, за решение на МС от 2015 г. за определяне на кандидата на България за генерален адвокат в Съда на ЕС - Атанас Марков Семов. Ако това се счита за политическо вмешателство в неговото назначаване, каза Борисов.