Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тържествената церемония по полагането на клетва на четиримата нови конституционни съдии СНИМКИ: Руми Тонева
Тържествената церемония по полагането на клетва на четиримата нови конституционни съдии СНИМКИ: Руми Тонева

Президентът съобщи, че тази сутрин е наложил вето на Закона за корпоративното подоходно облагане

Целта на проверката срещу Атанас Семов е политическа, каза президентът Румен Радев след тържествената церемония по полагането на клетва на четиримата нови конституционни съдии. Държавният глава добави, че засега няма друго обяснение за проверката.

Преди няколко дни от Върховната Касационна прокуратура съобщиха, че Софийската Апелативна прокуратура ще проверява защо е прекратена проверка за магистърска програма в Софийския университет. Тя изяснявала ролята на новоизбрания конституционен съдия Атанас Семов. 

По повод на искането на управляващите да се срещнат с Румен Радев, за да му обяснят за Гражданската отговорност и обезщетенията, държавният глава уточни, че първо трябва да го обяснят на българските граждани. Той също така добави, че в Конституцията ясно е посочено къде е мястото на президента - в законотворчеството. 

На церемонията присъстваха още председателят на парламента Цвета Караянчева, както и шефовете на двете върховни съдилища Лозан Панов и Георги Чолаков. Четиримата нови конституционни съдии са: Красимир Влахов, Павлина Панова, Надежда Джелепова и Атанас Семов. 

Президентът съобщи, че тази сутрин е наложил вето на Закона за корпоративното подоходно облагане, с който се вдигна данъкът за цапащите коли.