Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

74- годишният известен художник от Вършец Георги Паунов - Паунеца подал жалба в полицията, че е измамен по телефона. Още на 25 септември т.г. му се обадил мъж, който го въвел в заблуждение, като се представил за негов братовчед. Искал да му помогне в продажбата на картини.

Художникът предал на непознато лице за времето от 26 септември до 10 октомври на два пъти около 70 картини. Творецът изпитвал затруднения да намери пазар на картините си и дори изпитал радост, че му се предлага такава възможност. След няколко седмици телефона, по който комуникирал бил изключен. Така майсторът на четката разбрал, че е станал жертва на измама и загубил много ценни свои творби. По негови данни стойността на картините е около 35 000 лв.

В резултат на проведени издирвателни мероприятия е установено лице от гр. София, представящо се като Георги Паунов е направило опит да продаде част от задигнатите картини в магазин в гр. София, на бул. "Македония" . От извършените действия от служители на 6 РУ на СДВР в жилище, намиращо се се в гр. София, бул. "Македония" , собственост на Жасмина С. на 65 години от гр. София, е установено лицето Младен М. на 69 години от гр. Плевен. Именно той е заподозрян, че се представя за художника Георги Паунов от гр. Вършец. В апартамента ченгетата намерили платната на художника- живописец, предмет на измамата - 20 броя картини от маслени бои, подписани от Паунов. Те са предадени с протокол за доброволно предаване.

Преди няколко години от градската галерия в курорта на същия художник са откраднати 22 картини.

Паунеца живее във Франция на остров Корсика, но всяка година се връща в родното си място. Той е почетен гражданин на Вършец.