Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка Архив
Снимка Архив

Окръжният съд в Смолян произнесе днес присъди на тримата контрабандисти, задържани на 25 септември с 27 хил. кутии цигари без бандерол край българско-гръцката граница в района на Доспат, съобщи БТА.

Георги Игнатов, Георги Димитров и Пенко Ламбрев са осъдени на по 3 г. затвор при петгодишен изпитателен срок и по 20 000 лв. глоба. Съгласно присъдата се отнемат в полза на държавата автомобилите "Мицубиши Л200" и "Опел Монтерей", с които контрабандистите са прекарали през "зелена граница" 55-те мастербокса цигари без бандерол.

И тримата подсъдими се признаха за виновни за контрабандното внасяне на цигари на обща стойност 206 хил. лв. Те бяха задържани при полицейска акция на 25 септември през нощта в местност край с. Грохотно. Тримата докарали с високопроходимите автомобили цигари без бандерол, преминавайки през границата в района на с. Буйново. При нощното задържане един от контрабандистите успял да избяга с автомобила, удряйки полицейска патрулка. Стоката от отклонилата се кола бе открита по-късно, след арест и самопризнания на избягалия. Радиостанциите, с които тримата са комуникирали при превозването на мастербоксовете, също се отнемат в полза на държавата.

Присъдите са окончателни, тъй като са съгласно постигнато споразумение.