Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Алекс Димов СНИМКА: Фейсбук
Алекс Димов СНИМКА: Фейсбук

"Съжалявам за случая, искам по-лека мярка", каза току-що в бургаския апелативен съд 18-г. Алекс Димов, който уби 2 възрастни жени на Задушница в Карнобат. 

Младежът за първи път изказва съжаление, а мълчанието му на предишното му заседание в окръжния съд ядоса магистратите, които го обвиниха, че той не се е разкаял. 

"Много съжаляваме и не го пожелаваме на никой, каза разстроената майка на Алекс Елена Димова.

Днес в апелативния съд като втори защитник на обвиняемия се яви столичният адвокат Марин Марковски, който пледира за снизхождение спрямо Алекс.  Опитният юрист подчерта неколкократно, че става дума за непредпазливо деяние, което има нужда от разбиране и справедливост, а не от арест. Според Марковски, клиентът му не бил от онези момчета, които нарушават правилата.

"Не е редно това момче да се представя като богаташко синче, което гази хората със скъпи коли", каза той

Вторият защитник на Димов - бургаският адвокат Красимир Кацарски допълни, че мердецесът с който бяха премазани двете жени е 18-годишен и не е скъп

Прокуратурата обаче настоя да бъде потвърдена най-тежката мярка за младежа, тъй като той можел да се укрие или да извърши друго престъпление. 

Няма гаранция, че ако е на свобода той отново ще се качи на автомобил и ще предизвика поредното пътно произшествие със жертви, заяви прокурор Красимира Кателиева. Съдът ще се произнесе в 15:15 часа.