Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Агенция "Митници"
Снимка: Агенция "Митници"

Контрабандни 300 000 турски лири /95 400 лв. по курса на БНБ за днес/ задържаха митническите служители на пункта "Капитан Андреево" при проверка на български автомобил, който е влизал в страната от Турция, съобщиха от Агенцията "Митници".

Превозното средство било управлявано от 21-годишен български гражданин, който пътувал сам. Той заявил, че не пренася вещи, стоки, благородни метали или парични средства за деклариране. При проверката обаче митническите служители установяват, че в личния багаж и в джобовете на якето на пътника са укрити недекларирани 1500 банкноти в купюри по 200 турски лири.

Недекларираната валута е била иззета съгласно разпоредбите на Валутния закон и действащия европейски регламент. По случая е било образувано досъдебно производство, като разследването се извършва от митнически инспектор от митница Бургас под наблюдението на Районната прокуратура-Свиленград.

От началото на годината на пункта "Капитан Андреево" е задържана недекларирана валута с левова равностойност близо половин милион лева, уточняват от митниците.