Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Крадец падна с метална решетка от 4-ия етаж по време на обир и след месец в кома почина. Димитър Данаилов Тодоров, по-известен като Шаката, бе набеден от жълт вестник, че е обрал Мира Добрева, макар по това време да е бил в затвора.

Шаката е от активния контингент крадци в София. Стажът му в затвора е внушителен. За последно влязъл там преди 3 години, но не за кражба, а за грабеж. Бандитът дръпнал чантата на жена на гара “Подуяне”. В нея имало портфейл с 54 лв., документи и златното синджирче на жената, което тя носела на ремонт. Криминалистите от столичното 5-о РУ обаче бързо го заловили. Мъжът се споразумял с прокуратурата да лежи 3 години.

След като излязъл от пандиза на 3 август, Шаката се върнал към стария занаят.

Крадял винаги сам. Обикновено атакувал блокове в тъмната част на денонощието. Катерел се по решетките на прозорците. Друг негов трик бил да използва металните пръти, на които хората връзват простора за прането си.

При последния си обир в края на септември мъжът се покатерил по решетките на блок. Свидетели го видели и веднага подали сигнал на тел. 112. Полицаите от 5-о РУ тръгнали натам, но при пристигането си намерили Тодоров да лежи на земята, а решетката, която се откъртила от прозорец на 4-ия етаж, все още била в ръцете му.

Криминалистите веднага викнали линейка, която дошла на 4-ата минута. 33-годишният мъж бил закаран в “Пирогов”, където лекарите се опитали да спасят живота му, но Тодоров починал след месец. През цялото време в болницата бил в кома.

Причината мъжът да бъде свързан с обира в дома на Мира Добрева е намерен в жилището му подобен на задигнат от водещата златен накит. Кражбата в дома ѝ обаче бе извършена на 25 юли, а по това време Тодоров е търкал наровете в затвора. В жилището му обаче са били открити множество предмети, задигнати от най-различни райони на София.

Самата Добрева също отрече пред “24 часа” да знае, че Тодоров е бандитът, който я е ограбил. При кражбата тв водещата и нейна съседка изразиха съмнения, че са били упоени с газ, тъй като са били в домовете си при кражбите.

Почеркът на Шаката е да напада жилища, в които не светят прозорци.

“Разберете, той се катери. Ами ако някой в дома го види, той какво да прави - да скача ли?”, коментираха полицаи. Те обясниха, че въпреки множеството доказателства за различни обири, които са открили в дома на Тодоров, няма как мъжът да бъде посочен като извършител, тъй като е починал.