Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румяна Арнаудова СНИМКА: Архив
Румяна Арнаудова СНИМКА: Архив

Възможно е не към всеки от депутатите, на които бе поискан имунитет днес да бъде повдигнато обвинение, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

По-рано днес Сотир Цацаров поиска имунитета на шестима народни представители - Георги Михайлов и Елена Йончева от БСП, Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов от "Воля"и Борис Кърчев, народен представител от ПП „ГЕРБ“.

Тя уточни, че за да започне разследване, трябва да се свали имунитета им. Това не се отнася до Марешки и другита двама представители от "Воля", които вече имат по 1 обвинение.

По отношение на Елена Йончева, Арнаудова обясни, че прокуратурата има съмнение, че парите, които са внасяни във фонд "Резерва" на фирмата "Офроуд" са с престъпен характер, а са източени от влоговете на български граждани в КТБ. Имало и подозрение, че зад фирмата стои подсъдим по делото КТБ. Арнаудова не уточни кой е той. Тя добави, че предстои по всичките случаи да се разкрие данъчна осигурителна и банкова тайна. Що се отнася до Георги Михайлов, проверката срещу него е започнала по сигнал от СДВР. Икономическа полиция е констатирала 8 неизгодни сделки за доставка на документи и консумативи. 

Очаквайте подробности.