Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев разкри пред Би Ти Ви подробности след победата над Хюи Фюри в зала "Армеец".

"Няколко дни преди мача бях с 39 градуса температура, но бързо отмина. 3-4 седмици преди двубоя имах подобна контузия като при Джошуа, но беше по-малка. Имах разкъсване на мускул в дясната ръка. Аркадата беше много дълбока на Фюри, като играхме даже му виждах черепа. Издържах на атаката и той рухна психически. 8-ият рунд ме уцели с един десен прав, което не трябва да се случва. Имаше много мръсни номера от щаба на Фюри. Постоянно имаше двама души в съблекалнята и се опитваха да ме изнервят. След мача на допинг контрола, протестираха, че имало българи. Постоянно снимаха с камера. При подготовката на Белмекен правих кросове по 9-10 километра за около 40 минути, което за един човек, който тежи 115 кг си е натоварване. Тренирам преди мачове два пъти по два часа. Няма празник, няма делник", каза Пулев.

"Няма как да няма мач с Антъни Джошуа. Аз съм официален претендент за световната титла. Този мач, да се надяваме, догодина към края ще се осъществи. Преди това ще трябва да изиграя 1-2 мача и да победя. Те ще са в Америка", уверен е Пулев.

"Доброто настроение ме държи не седмица, а година. Един такъв мач отваря много врати. Труден съперник беше, дълго не бях играл и бях малко "гипсиран". Този мач можеше да е в Англия и да се спечели много повече. В България не могат да се вземат милиони от боксов мач. Българската публика ми дават голяма енергия. Хората приемат всяка моя победа, като лично негова. Всички тези хора в залата дават много енергия. Имаше англичани, които не им се чуха гласчетата. Силно вярващ човек съм. Вярвам в Господ, нямам ритуали на ринга. Като стъпя на ринга, съм много концентриран. Българите по скоро са фенове на Кубрат Пулев, а не на бокса", добави Кубрат.