Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цвета Караянчева СНИМКА: Архив
Цвета Караянчева СНИМКА: Архив

„Има планирано обществено обсъждане в Бюджетна комисия в четвъртък и там ще стане ясно точно за какво иде реч в тези промени. Разбира се, като председател на партията, господин Борисов има право да изказва мнение като партиен лидер, още повече, че той е министър-председател и отговаря за политиките в страната и за своя екип министри. В никакъв случай това не е намеса или скъсване на връзката между нас и правителството, а по-скоро чуване на всяка една тревога на българските граждани и реакция, за да не се получи нещо, което не би допаднало като политика на българските граждани. Работата на правителството и на парламента е да работим в полза на българските граждани. Аз също съм за такъв дебат по всяка една тема“, каза пред БНР председателката на Народното събрание Цвета Караянчева относно разпредеждането на Бойко Борисов парламентарната група на ГЕРБ да не гласува промените в Кодекса за застраховането, внесени от Менда Стоянова.

В сряда ще се обсъждат промените в НК във връзка с домашното насилие, каза още тя и покани всички заинтересовани.

Използването на протеста на майките на деца с увреждания за политически цели е изнервило изключително много обстановката, коментира Караянчева. По повод разследването в ДАБЧ тя добави:

„Никога не сме опъвали политически чадър над никого. Нека компетентните органи си свършат работата. Нека да проверя и в Агенцията, и в Министерство на външните работи, в Министерството на правосъдието и в президентството. Нека да разплетат цялата нишка. Всеки, който е пристъпил закона, нека да си понесе последствията“.