Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

Изборите през 2020 г. могат да доведат САЩ до ръба на гражданска война, твърди историкът от “Харвард” Нийл Фъргюсън в статия за в. “Бостън глоуб”.

Според него през последните години в американското общество има непреодолими вътрешни противоречия и “конфликт в културата”.

Експертът смята, че в интернет в Америка понастоящем вече се води своеобразна “гражданска война”, която се засилва покрай предстоящите избори за Конгреса. А след две години може да се стигне до реални сблъсъци.

Случаите с пратките с бомби до бившите президенти Барак Обама, Бил Клинтън и кандидатката за Белия дом Хилари Клинтън - големи критици на Тръмп, са знак за задълбочаваща се криза.

Линиите на конфликт в американското общество излязоха на преден план след поемането от Доналд Тръмп на президентската функция и критиките как върши работата си. Населението от афроамерикански произход е особено афектирано от него. Тръмп вече обяви, че ще се кандидатира отново на президентските избори през 2020 г. от страна на републиканците.