Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Викторио Александров едва в сряда осъзнал, че повече няма да види Дарина и Никол.
Викторио Александров едва в сряда осъзнал, че повече няма да види Дарина и Никол.

Искал да убие

родителите на

жена си и да

избяга в

Турция.

Съдът го

остави в

ареста

“Когато стигнахме до Богров, реших с Никол да починем в една постройка. Завих я и ѝ запях “Зайченцето бяло”. После тя заспа, явно съм заспал и аз. Събудих се от светлина и крясъци. После помня, че бях в линейка, а няколко часа по-късно в болницата ме информираха какво съм направил.” Така 26-годишният Викторио Александров описа в Софийския градски съд последните минути от живота на едногодишната си дъщеричка Никол, която той застреля в понеделник в 23,30 ч. Часове преди да убие детето си, охранителят простреля с два куршума и 23-годишната си жена Дарина Министерска.

В четвъртък в 15 ч Викторио бе доведен в съда, за да му бъде определена мярка за неотклонение. Раната, получена при безуспешния му опит да се самоубие, бе покрита с марля.

В продължение на около 20 минути Викторио обясняваше за взаимоотношенията си с Дарина и нейните родители, но твърдеше, че не помни нищо за убийството ѝ.

“Не мога да

повярвам,

че аз съм

го направил

Съжалявам за всичко. Никога не съм си представял, че мога да нараня детето”, каза той.

“Помня как моята бивша приятелка ми изтръгна детето от ръцете, а след това, че тичам с него в Северния парк”, уточни той.

Викторио отишъл до дома им на ул. “Бели Дунав” в кв. “Надежда”, за да прибере някои неща.

Той се бил изнесъл от жилището доброволно след скандал между двамата в 23 ч на 25 октомври.

Ден преди това обаче написал писмо до родителите си.

Родителите на Викторио Детелин и Лидия Александрови
Родителите на Викторио Детелин и Лидия Александрови
Викторио отрече то да е предсмъртно.

На 29 октомври Дарина му отворила вратата. Когато Никол го видяла, се усмихнала и протегнала ръчички към него. Той я гушнал, а Дарина му подала чифт обувки и го предупредила да не се бави, защото щял да идва приятел, за да не е сама.

“Каза ми, че

каквото

било-било,

всичко приключи, ще се видим след споразумението за детето, трима адвокати го пишели”, добави Викторио. Тя взела плик и започнала да разкача устройствата за интернет и телевизия. Предния ден Викторио я предупредил, че няма да ги плаща, защото вече не живеел в жилището. По думите му тя го погледнала иронично и го упрекнала, че никога няма да промени отношението си към нейните родители. След това изтръгнала детето от ръцете му.

Следващият му спомен бил, че е прегърнал Никол и тича в Северния парк. По едно време увил детето. Стигнали до “Илиянци”, там се качил в автобус 26. След като слезли, обядвали в заведение. Той поръчал за Никол пилешка супа и хлебче, защото “тя много обичаше хлебче”. После се отправили към кв. “Хаджи Димитър”. Когато стигнали до блока му, отпред имало патрулка. “Изпаднах в паника, видях таксита, попитах един от шофьорите дали може да ме откара до “Надежда”, за да се приберем у нас”, каза той. Когато видял блока, където доскоро живеел, “изпаднал в стрес”.

За разлика от объркания му разказ за деня на убийствата, спомените му за предните дни бяха много ясни.

Той подробно описа какво се е случило вечерта на 28 октомври, когато заедно с баща си отишли в дома на Дарина. Там бил и нейният баща, който бил силно афектиран. Избухнал скандал. “Запознах баща ѝ с някои факти от нейния живот. Казах му, че не знае цялата истина за дъщеря си”, обясни Викторио.

Дарина Министерска
Дарина Министерска

Той и Дарина продължили спора и в чат във фейсбук вечерта и сутринта в деня на убийствата. “С нея имахме спор за нещата, които плащам - телевизия, интернет и сигнално-охранителната система, както и за кучето, което беше нейно, а го гледаха моите родители”, посочи Викторио.

Той не пропусна да отбележи, че Дарина била лоша майка.

“Моята бивша

приятелка не се

справяше

с грижите

за детето, да не говоря и за малтретирането”, добави той. И похвали себе си. “Дарина ми казваше, че по-добър баща от мен няма”, уточни Викторио. Друг път обаче му казвала, че е “влюбена в шизофреник”.

После се оплака, че майката на Дарина не давала детето да се запише на неговото име. Добави и че жена му го заплашвала, че повече няма да види детето и че може и без неговата финансова помощ.

През сълзи Викторио помоли съда да го пусне под домашен арест, защото не се чувствал добре, имал открита рана на главата, която в ареста била полазена от хлебарка, и се нуждаел от подкрепата на родителите си. Съдия Атанасов обаче го остави в ареста. “Той е с лабилна психика, не може да контролира поведението си. Заплашвал е родителите на Дарина, че ще ги убие. Освен това от писмото става ясно, че е възнамерявал да бяга в Турция”, мотивира се съдията.