Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Омбудсманът повече няма да разчита на кола от НСО за обиколките си.
Омбудсманът повече няма да разчита на кола от НСО за обиколките си.

Омбудсманът е опасен кандидат и в очите на соцлидерката - би могла да обедини опозицията в БСП

Омбудсманът Мая Манолова вече няма да ползва кола и шофьор от Националната служба за охрана (НСО). Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов по повод промени в закона за службата, които влизат в сила от догодина с приемането на новия бюджет.

Манолова вече няма да ползва услугите на

скъпа

таксиметрова

компания,

коментира Горанов.

“НСО е служба за охрана, която има функция да охранява конституцията и политици, които са застрашени. Ако нямат нужда от такава услуга, тя става таксиметрова”, обясни министърът. От думите му стана ясно, че специалната комисия, която оценява заплахите срещу политиците, е преценила, че за Манолова няма опасност. Според него не е нужно “омбудсманът да бъде пазен от българските граждани”.

Решението на властта за Манолова идва в момент, в който името ѝ се завъртя като евентуален кандидат за кметския пост в София. На 18 октомври тя е сменила адресната си регистрация от Кюстендил в столичния район “Лозенец”. “Дали и за какво ще се кандидатирам, когато реша, ще го обявя публично”, лаконична бе тя пред “24 часа”.

Мая Манолова е сменила адреса си със софийски и вече отговаря на условието за уседналост на кандидатите за кмет, написа “24 часа” преди ден.
Мая Манолова е сменила адреса си със софийски и вече отговаря на условието за уседналост на кандидатите за кмет, написа “24 часа” преди ден.

Вариантът обаче е сериозно обсъждан и в средите на БСП. Манолова е кандидат, който може да пребори човека на ГЕРБ в столицата, защото има подкрепа не само от леви, но и от десни избиратели, коментираха от “Позитано” 20. Рейтингът ѝ е най-високият в държавата, напомнят те.

Проблем обаче са обтегнатите отношения между защитничката и соцлидерката. Корнелия Нинова вижда в лицето на Манолова сериозна заплаха за поста си, ако реши да се връща обратно в партията.

Преди 3 г., когато бе избрана за омбудсман, тя замрази членството си в БСП. Но ако реши, може да обедини вътрешната опозиция срещу настоящата шефка. Засега обаче Манолова не показва интерес да се връща към делата на столетницата.

Дори да не е Манолова, БСП със сигурност

няма да издигне

партийна

кандидатура

за София, обясняват другари. Ще се търси разширяване на подкрепата с кандидат от типа на Румен Радев. Затова се спряга и името на Елена Йончева.

Преди време лидерът на БСП - София, Калоян Паргов даде профил на бъдещия кандидат: IT специалист, архитект или инженер. Конкретни имена официално още не са обсъждани, защото на дневен ред първо са евроизборите, а кметските номинации ще започнат след тях.