Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Охранителят скитал с момиченцето из софийските улици. Три часа и половина се крил в храстите край Горни Богров

26-годишният Викторио Александров, който застреля жена си Дарина Министерска и едногодишната им дъщеричка Никол в понеделник, увъртал в обясненията си пред криминалистите.

Той бил разпитан във вторник, но показанията му били много хаотични и противоречиви, казаха запознати с разследването.

Викторио твърдял, че не е искал да убива детето си, но се спънал в тъмнината и без да иска, натиснал спусъка на пистолета си и куршумът уцелил момиченцето.

Охранителят се крил заедно с малката Никол от 20 до 23,30 ч в изоставена постройка в храсталаците край Горни Богров.

Той стигнал дотам с таксито, което хванал в кв. “Хаджи Димитър” около 19 ч. След като убил жена си с два куршума в понеделник по обед, Викторио грабнал детето и тичешком напуснал жилището в кв. “Надежда”. Около 6 часа се лутал из софийските улици, минал и през Северния парк, отбил се и в кв. “Хаджи Димитър”, където живеят родителите му, но не посмял да им се обади.

Викторио се движел пеша

и с градския транспорт,

Родителите на Викторио Лидия и Детелин Александрови през сълзи обясняват, че не могат да повярват, че синът им е застрелял дъщеричката си.
Родителите на Викторио Лидия и Детелин Александрови през сълзи обясняват, че не могат да повярват, че синът им е застрелял дъщеричката си.
но не и с автомобила си “Фолксваген Голф”, който зарязал.

За мотива да убие Дарина Викторио обяснил, че се чувствал пренебрегнат във връзката им, отношенията им охладнели, вече не се обръщала към него с мили думи.

Родителите на Дарина били силно притеснени за дъщеря си след раздялата ѝ с гарда. Те я молили да се прибере заедно с момиченцето си при тях, но тя отказала, каза по Нова тв Ивайло Радев, който е дългогодишен приятел на семейството.

Младата жена ги

успокоявала,

че ще се заключи

и нищо страшно няма да ѝ се случи. Силно обезпокоен, баща ѝ отишъл в събота и неделя вечерта да спи при нея.

Според Радев Дарина не се чувствала щастлива с Викторио. На семейни събирания тя изглеждала притеснена и не смеела да се отпусне. Викторио пък не предразполагал роднините на жена си да потърсят по-близък контакт с него, държал се отчуждено.

Семейният приятел предположи, че родителите на Дарина отдавна са знаели, че дъщеря им не е щастлива, но го таели у себе си и не споделяли с близките. Когато Радев ги питал как са Дарина и Никол, те лаконично отвръщали “Добре са”.

“Цяла нощ ѝ пееше

“Зайченцето бяло”

и все ѝ казваше: Тук съм тате, тук съм”, каза през сълзи пред Нова тв майката на Викторио Лидия Александрова. Според бащата Дателин Александров синът му не е давал и косъм да падне от главата на дъщеричката си.

“Това, което е извършил, е ужасно, не го оправдавам. Той ще си получи наказанието, но питам ви вас, мили хора, знаете ли защо се е стигнало дотук?

Някой от вас попадал ли е в такава ситуация?", добави Лилия Александрова.

Охранителят вече е преместен от “Пирогов” в МВР болница, казаха разследващи. Раната на главата му, получена при неуспешния му опит да се самоубие, била съвсем повърхностна.

Прокуратурата му е повдигнала обвинения за двете убийства и отвличането на таксиметровия шофьор. Очаква се в четвъртък да поиска от съда постоянен арест за Викторио.

Страхувал се от изневяра на любимата

Двойният убиец Викторио следял коментарите на Дарина във фейсбук, звънял ѝ, докато е на работа, постоянно се съмнявал, че го лъже и в последните 10 дни станал още по-мълчалив, разказват колегите му от охранителната фирма. Викторио трудно понасял шегите, че докато е на работа, любимата му може да се среща с друг.

“Не се включваше в мъжки разговори за жени. Споделял е, че не харесва родителите на приятелката си, но чувствата им били взаимни. Внушаваше си, че разни мъже я ухажват. Иначе е кротко момче”, разказва негов колега, пожелал анонимност. Според него не е вярно, че Викторио е психопат. Бил особняк, по-свит и скромен, но не и луд. Всички колеги били много задружни и си помагали в трудни моменти. Никой от тях не е предполагал, че е способен да убие някого, още повече детето си.

Викторио нямал висше образование. Завършил училището в Горна Малина. Дарина била студентка и скоро щяла да се дипломира, което също тежало на Викторио.

Ревностова параноя е подбудила Викторио да убие Дарина, предположи психиатърът д-р Веселин Герев в сряда. Според него тази параноя е голям бич за съвременните семейства. При нея единият партньор ревнува другия от всеки и от всичко без причина.