Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Наркофермата в Поморие е била модерно оборудвана и предназначена за сериозно производство. Снимка:МВР
Наркофермата в Поморие е била модерно оборудвана и предназначена за сериозно производство. Снимка:МВР

При втора акция на полицията са открити 2,5 кг. от наркотика в айтоското село Лясково

Рекордното количество от 40 кг. канабис е иззето от  разбитата наркоферма в Поморие, за която 24 часа съобщи по-рано днес.

Наркоплантацията е открита при претърсване на къща на ул."Гео Милев", обитавана от 44-годишния Мирослав А. от Поморие. В помещение, разположено между първи и втори жилищен етаж, е открита специално оборудвана ферма за отглеждане на канабис, шумо и звуково изолирана, обезпечена с вентилационна система, топлинно излъчващи лампи, капково напояване и климатик, съобщиха от полицията.

Във фермата имало 169 саксии с канабисови растения със средна височина от 90 см., както и 12  туби с различна вместимост с течни торове и препарати. Намерена и иззета е и найлонова торба с почти изсъхнала тревна маса. Установено е, че общото тегло на откритата зелена тревна маса и съцветията е близо 40 кг.

Извършени са множество процесуално следствени действия, като са разпитани свидетели. Назначени са химическа и агротехническа експертизи. Мирослав А. е задържан за срок от 24 часа, привлечен и разпитан в качеството на обвиняем. Събраните до момента материали са докладвани в Районна прокуратура – Поморие, по случая е образувано досъдебно производство, уточниха от Областната дирекция на МВР.

Други 2,5 кг. канабис са открити при спецакция на полицията в айтоското село Лясково, в къща, обитавана от криминално проявения и осъждан К.Я. на 28 г.  от Бургас. В различни тайници в  имота са намерени близо 2,5 кг. канабис. К.Я. е задържан за срок от едно денонощие, по случая е образувано бързо полицейско производство.

Снимка:МВР
Снимка:МВР