Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка Архив
Снимка Архив

Латвиец задигна 32-годишно жигули в София, но само няколко метра, след като я подкара, бе заловен от полицаите. Марчес Мейрупкис вече се е споразумял с прокуратурата и е получил 3 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

Мейрупкис е бизнесмен, има партньори от България. 31-годишният мъж често идва у нас. На 24 октомври около 3 часа през нощта той счупил стъклото на 32-годишното жигули. След това разбил таблото на колата и с кабелите дал ток, за да подкара автомобила. Свидетели обаче го видели и се обадили на тел. 112. Полицаите го засекли на ул. “Златица” в жк „Хаджи Димитър”.

Латвиецът дал газ, но след 5-минутно преследване се забил в една от патрулките на полицаите от столичното 5-о РУ.

Мъжът веднага бил задържан и обвинен за кражбата на колата. Той бързо се споразумял със Софийската районна прокуратура за 3 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Съдът одобрил споразумението между двете страни. Присъдата е окончателна и вече е влязла в сила.

Това е първото откраднато жигули в София в последните 3 години. През 2015 г. обаче банда задигна 25 автомобила от тази марка в София. Крадците ги давали за старо желязо и изкарвали по 500 лв. на кола от пункт в Елин Пелин.

Групата беше разбита от СДВР и също се споразумя за условни присъди. Един от членовете ѝ обаче се издъни при друга кражба на кола и сега е в затвора.