Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Арестуваха сем. Баневи във Франция. Спецпрокуратурата нищи данъчни и финансови машинации в "Полимери"

Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са били арестувани във Франция днес. Това научи "Хоризонт" от два независими източника в службите.

Арестът е осъществен на територията на Париж и е извършен въз основа на европейска заповед за арест на двамата, издирвани от българските власти. Акцията е на парижката полиция.

Повече информация ще бъде дадена по-късно.

Специализираната прокуратура извършва следствени действия в София и страната във връзка с дейността на приватизирания завод "Полимери" АД, информираха от прокуратурата.

Завод "Полимери" беше приватизиран от дружество на Николай Банев и не работи от 2010 г. Три години по-късно беше обявен в несъстоятелност. Миналата година заводът бе продаден на пловдивската фирама "Хъс", която обяви, че ще прави ново предприятие. В съобщението на прокуратурата два пъти се подчертава, че се разследва дейността на приватизираното "Полимери" АД - тоест става въпрос за действия по времето на Банев.

Осъществяват се претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели в рамките на образувано разследване за извършени престъпления по пет члена от Наказателния кодекс - за организирана престъпна група, за данъчни и финансови престъпления, длъжностно присвояване в особено големи размери.

Член 255., един от тези, по които разследват, се занимава с "който избегне установяване или плащане на данъчни задължения в големи размери".

Очаквайте подробности.

Коментара ()

Вашият коментар