Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Михаил Миков
Михаил Миков

Вестник "Дума" отново стана повод за раздори в БСП. Този път темата е марихуаната.

С коментарен материал със заглавие "Свобода за конопа" от автор Димитър Събев излезе във вторник партийният орган на БСП. Авторът коментира разрешеното легално ползване на марихуаната за медицински цели в много страни по света.

Текстът обаче предизвика възмущение в бившия соцлидер Михаил Миков. "Вестник "Дума" се замислил за свободата на конопа, а имаме толкова проблеми - със здравеопазването, с финансите, с образованието...", недоволен бе Миков пред BGonair. Той напомни за писмото на 50-те членове на Националния съвет на БСП срещу смяната на и.д. главния редактор на "Дума" Таня Джаджева с Йордан Мичев без решение на пленума и за свикване на заседание по темата.

"Лошо е да се оглеждаш в Бойко Борисов. Корнелия Нинова копира политически модели, което не е хубаво. Едноличното надделява в последните години, но хората осъзнават, че схемата с бащицата вече не работи", коментира Миков. И определи червената "Визия за България" като "козметичен документ".

"Заради кухненските скандали в малката коалиция и в БСП, не се обръща внимание на важните теми. Левицата бавно и упорите трябва да казва тезите си и да печели малки победи. Пред нас има изпитание - евроизборите догодина", допълни Миков.

Коментарът му по адрес на "Дума" обаче предизвика новия и.д. главен редактор Йордан Мичев да пусне пост в профила си във фейсбук. "Разбирам, че колонката на Димитър Събев със статията "Свобода за конопа" е предизвикала огромен интерес и тежки дискусии в лявото пространство... Надявам се да не е чак като с Истанбулската конвенция, че тогава ще ми бъдат задавани въпроси не само за готварски рецепти, снимки на първа страница и т.н., а и: "Що подкрепяте дрогата?" Много хора, иначе политически грамотни, не разбират каква е ролята на една медия. Очевидно не разбират и смисъла на думата "медия". Искам да ги успокоя - колонката на Събев е само началото", написа Мичев.

Като следваща стъпка да очакваме призив за легализиране на проституцията ли, попита след това пред "24 часа" Михаил Миков.