Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хитела с печатницата СНИМКИ: Елена Фотева
Хитела с печатницата СНИМКИ: Елена Фотева

Българка с малко име Ирина и украинецът Александър Василиевич са стопанисвали хотел "Кантилена" в Слънчев бряг, в който антимафиоти откриха нелегална печатница за фалшиви банкното - евро и долари, съобщиха източници на "24 часа".

Хотелът се намира в западната зона на комплекса, в близост до главния път за Варна.

Никой от по-крупните хотелиери в Слънчев бряг не бе чувал за съществуването на "Кантилена". "От вас разбирам, че има такъв хотел и какво е ставало там", сподели хотелиер от Несебър. Според шефката на Съюза на хотелиерите Елена Иванова собствениците на "Кантилена" никога не са членували в организацията.

Както 24 часа съобщи по-рано днес печатницата е била разбита при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП. По думите на заместник-главния прокурор Иван Гешев са задържани четирима, сред които и собственикът на хотела, който е един от членовете на групата.

Двама от арестуваните били с богати криминални биографи в тази сфера, имат и досъдебни производства. Според източници на 24 часа сред задържаните няма местни.

Акцията се е провела на 20 октомври. В печатницата, която се е намирала в подземието на хотел "Кантилена" в Слънчев бряг, и на още адреси са открити 11 570 000 фалшиви евро и 1 900 000 долара в различна степен на готовност.

По думите на Гешев това е най-голямата фабрика за фалшиви пари за последните 11 години, а може да се окаже и за последните 20 -30 години.

Снимки: МВР
Снимки: МВР