Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Пиер Петров
СНИМКА: Пиер Петров

Към протеста на майките се присъединиха хората на Иванчева, зелени и радетели за канализация на софийските квартали

Около 300 души начело с вечно протестиращия Йоло Денев искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Протестът бе организиран от майките на децата с увреждания, които се обидиха от изказването му, че децата им са "уж болни".

Час и половина след като започна протеста Йоло Денев поведе групичка от хора и се опитаха да пробият полицейския кордон, но не успяха. 

Към протеста обаче се присламчиха и хора около бившата кметица на "Младост" и  подсъдимата за особено голям подкуп Десислава Иванчева. Те са опънали плакат с думите "Освободете Иванчева и Петрова". 

Тук се появи и лидерът на "Зелените" Тома Белев, както и бившият общинар от София Николай Гачев. Тук е и "червеният" Борис Цветков. Тук е и Николай Георгиев, който вчера бе начело на протеста на жителите на 6 столични квартала, които блокираха Самоковско шосе и Околовръстния път на София. Недоволството им е срещу липсата на канализация, лошото състоние на пътищата и честото спиране на тока в кварталите Бусманци, Горубляне, Казичене, Панчарево и Кокаляне. 

Вече два часа майките настояват за оставката на Симеонов като протестът е озвучаван от патриотични песни на Слави Трифонов. Майките се разграничават от политиците, които се опитват да яхнат протеста.