Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атанас Мечев-Гаргата е бил задържан в събота вечерта при акция на ГДБОП. Мъжът, който по-рано тази година бе арестуван за групово изнасилване, ще бъде обвинен като лидер на банда, която пласирала дрога в Банско и Разлог.

Гаргата, който е родом от Разлог, но живее основно в София, е бил арестуван в най-известната механа в Добринище. “Беше като Мъпет шоу с маски. Хората не се изплашиха, а по-скоро им беше интересно”, разказа случаен клиент в механата. Заедно с Гаргата били задържани и 6-има от хората му. Спецполицаите намерили наркотици, прибрали и 5 автомобила.

Това е втори случай, при който Гаргата е арестуван като шеф на наркобанда. Първият път бе на 6 юни 2016 г. Делото по този случай се гледа в спецсъда.

След ареста в събота Мечев се оплакал от сърдечни проблеми и бил откаран в МВР болница.

33-годишният мъж постъпи в същата клиника и след задържането му по обвинение в групово изнасилване в нощта срещу 5 март. Тогава 29-годишна жена подаде жалба, че Мечев и трима негови приятели са я изнасилили в кръчмата “Воеводска среща” в столичния кв. “Драгалевци”. Гаргата бе доведен от болницата в Софийския районен съд на 7 март, след като прокуратурата поиска той и сподвижниците му да останат в ареста. Съдът обаче пусна и 4-мата срещу гаранции от по 2000 лв. с мотива, че няма други доказателства да е участвал в изнасилване освен думите на пострадалата. Разследването по случая продължава.

Няколко дни след това - на 13 март, Гаргата бе задържан за хулиганство на пътя след скандал в София. Според обвинението на бул. “България” Гаргата и спътниците му ударили с джипа си кола отзад.

След това Мечев нападнал водача, блъскал го и го дърпал, изплюл се в лицето му и го псувал. Мечев принудил човека да подпише двустранен протокол, че поема вината за катастрофата, твърди прокуратурата. Свидетели обаче видели инцидента и подали сигнал на тел. 112, а Гаргата и 4-ма от свитата му били задържани.

Хулиганството след лека катастрофа не е първото в досието на Гаргата. На 13 ноември 2014 г. в Студентския град той се спречква с шофьор след засечка на пътя. Обвинението твърди, че той наплюл шофьора, обиждал го, после го заплашил с брадва, отворил багажника на колата си и му казал да влиза вътре. По това дело Мечев е оправдан от Софийския районен съд преди месец, но решението не е влязло в сила.

Колата, която Гаргата карал тогава, била запалена от неизвестни месец след скандала.

Атанас Мечев-Гаргата  СНИМКА: ФЕЙСБУК
Атанас Мечев-Гаргата СНИМКА: ФЕЙСБУК