Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

30-годишен мъж ще остане в ареста, след като състав на Окръжен съд–Добрич, потвърди наложената му от Районния съд мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Мъжът е обвиняем за това, че на 8 октомври т.г., в условията на повторност, е шофирал след употреба на наркотици, придобити преди това без надлежно разрешително. За първото деяние законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 до 5 години и глоба от 500 до 1500 лева, а за второто глоба до 1000 лева. Разследваните престъпления са извършени в изпитателния срок на предходно осъждане на мъжа за шофиране след употреба на наркотици.

Окръжен съд - Добрич, след като се запозна с материалите по досъдебното производство отбелязва, че и двете разследвани деяния се характеризират с висока степен на обществена опасност, като едното от повдигнатите обвинения срещу мъжа е за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества, при условията на повторност.

Съобразявайки това, съдебният състав счете, че е налице реална опасност както от укриване на обвиняемия с цел избягване на евентуална бъдеща наказателна репресия, така и от извършване на друго престъпление.

Определението на Окръжен съд – Добрич, е окончателно.