Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петър Биберов-Кюфтето е задържаният за палежа срещу бургаския фоторепортер Борислав Пенков, чийто дом пламна тази нощ, съобщиха източници от полицията за "24 часа".

В момента се уточнява съпричастността на Биберов към инцидента. Той е бил задържан малко след като неизвестен подпали автомобилна гума пред входната врата на Пенков в к-с "Зорница". Пожарът е унищожил част от апартамента му и ел. таблото на входа, оставяйки без ток съседите на фотографа.

Преди по-малко от месец 37-годишният Биберов бе осъден за побой над фоторепортера Борислав Пенков, като след признаване на вина и споразумение с прокуратурата бе наказан с пробация и полагане на общественополезен труд. Отделно обаче Пенков е завел граждански иск срещу Биберов за 50 000 лв. Инцидентът стана миналата есен, когато фоторепортерът снимал щети от пожар в заведение  в Морската градина. Към него се приближили трима мъже и опитали да го изгонят. Единият от тях бил Биберов, който изритал фотографа няколко пъти в слабините.

На два пъти неизвестни чупеха прозорците на жилището му с камъни. Това се случваше докато вървеше дело в Бургаския районен съд за нападение над фоторепортера Пенков, по което подсъдим бе Биберов. Той се призна за виновен, че е ударил фоторепортера.

Страхувам се за живота си, сподели пред наш репортер Борислав Пенков.