Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Година и половина условно за учителката,
родила в парк и удушила бебето си в Горна Оряховица Венелина Петкова със съпруга си Христо СНИМКА: Профилът На Khaled G. Alkhateb Във Фейсбук

1 година и 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок получи след споразумение 34-годишната Венелина Петкова, обвинена в умъртвяване на новородено от майка си по време на раждане или веднага след него. Районният съд е възложил на началника на полицейското управление в Горна Оряховица и полагането на възпитателни грижи спрямо осъдената през изпитателния срок.

Ужасяващият случай е от 12 октомври м.г. Тогава учителката в с.Виноград се прибирала от работа, когато раждането започнало. Жената родила сама момченце в градски парк. То било четвърто дете на семейството, майката не го искала и крила бременността си. Тя скъсала пъпната връв с ръце и не я завързала, пише в обвинителния акт. После стиснала врата на бебето и го умъртвила. Телцето сложила в налонов плик и го натъпкала в дамската си чанта. Нейна позната, която минавала през парка, видяла локва кръв под пейката и предложила помощ на учителката. Петкова отказала, но жената извикала спешен екип на тел.112.

В АГ отделението в града било установено, че е имало раждане, но жената отричала. Трупът на бебето бе намерен в чанта, в багажника на семейната. Венелина предала "багажа" на мъжа си, когато била приета в болницата. По време на разследването е била назначена комплексна съдебна психиатрично- психологична експертиза, която установила, че учителката е разбирала и е могла да ръковди постъпките си. Направена е и ДНК експертиза. Емоционална криза - това е причината за жестокото убийство, според прокуратурата.