Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Светослав Петков-Лъвицата
Светослав Петков-Лъвицата

Петков бил подозиран за член на Наглите, другарят му къта 35 000 лв. в тайник

Бележка, че е бил в бургаски хотел, представя на 6-ия ден от издирването си Светослав Петков-Лъвицата. Алибито му е, че е бил там, а не в крадена кола в София, в която е видян от полицай. Хотелът изтъква, че пази записите от камерите 5 дни, затова кадрите с Петков са изчезнали.

Криминалистът засича Петков в топла майска вечер през 2015 г. на паркинг пред дома му.

“Ей, Лъвица,

открадна ли този

джип”, пита

полицаят

Петков се смущава и отвръща: “Не, не съм”, но натиска газта и отпрашва с мръсна газ. Мощният “Рейндж Роувър”, в който е Петков, не е настигнат от полицаите. Те отново виждат Петков след 6 дни, когато той сам отива в столичното 4-о РУ, за да се предаде и носи бележката.

Безпогрешният нюх на полицаите обаче им говори, че има измама. Те проверяват собствеността на бургаския хотел. Оказва се, че той е притежание на майката на Лора Александрова. Тя е половинката на Георги Воденичаров-Кико, пръв другар на Петков.

3 седмици по-късно хотелът е обран. Оказва се, че записите от камерите се пазят 14 дни, но са минали 20 и кадрите от “посещението” на Петков са заменени с нови. По това дело свидетели са Лора и Воденичаров.

Срещу Лъвицата, чиято кримикариера започва с регистрация в МВР през 2002-а, има още едно висящо дело в Софийския районен съд. То е за бягство с крадено беемве. Засечен е от полицаите в него през 2014 г. Успява да избяга, като

зарязва колата,

но в нея е

открита негова

ДНК

По новото дело срещу него отново има ДНК, но не само по ключа, а и кръв по стъклото в работната кола.

Петков е задържан и за множество други кражби на автомобили, както и грабежи. Той се сдоби с метални гривни, свързани със стоманена верижка, и по дело за банда за кражби на коли. Този случай от 2010 г. все още се разследва от спецпрокуратурата.

Мъжът със завидни технически умения е бил близък с Даниел Димитров-Данчо Релето от Наглите. Подозираха Петков, че е крадял колите за групата за отвличания, но никога не получи обвинение за това. 

Лъвицата има

общо 16

криминални

регистрации

Освен за кражби на коли има и за грабежи. Най-известната кражба, която му приписват полицаите, е на джипа на Тодор Батков. Петков никога не е бил обвиняван за нея. 

Кико се блъсна с крадената кола (вдясно) в три патрулки.  СНИМКИ: ДИМИТЪР МАРТИНОВ
Кико се блъсна с крадената кола (вдясно) в три патрулки. СНИМКИ: ДИМИТЪР МАРТИНОВ
 
Секунди по-късно целуна асфалта.
Секунди по-късно целуна асфалта.

Най-дръзката пък е от миналата година. Изчезва джип “Инфинити” на молдовец. По оперативни данни Лъвицата го откраднал и оставил на паркинг, за да му мине “карантината”. Полицията го открила и закарала пред 4-о РУ, но още през нощта автомобилът бил задигнат, като се смята, че зад волана е бил Кико. Двамата нямат обвинения за случая.

Кико има една криминална регистрация по-малко. Кариерата му на бандит започва през 1999 г. За разлика от Лъвицата, Кико предпочита да се ограничава с кражби. Основно на коли, но в досието му личат и домови. Докато Петков е тих и пресметлив, Кико е импулсивен и избухлив.

“И двамата

са мъжкари”,

признават

обаче полицаи

Основната разлика в досиетата им е, че Кико има 4 присъди, а Лъвицата никога не е чувал “виновен” за себе си.

Срещу Кико има две висящи дела. Воденичаров е следствен за кражба на джип през м.г. Съучастник му бил Николай Пеков-Петата. След арестите им на 18 юли м.г. в жилището на Кико в тайник в стената били открити 35 хил. лв. Другото дело срещу него също е за кражба на кола и се разследва от 2012 г.

Двамата мъже имат завидно имане. Полицаи им приписват и офшорни сметки. Кико се шири в палат от над 200 м в тузарски затворен комплекс в София. Кара последен модел беемве. 

Луксозният джип на Воденичаров
Луксозният джип на Воденичаров

Петков живее в огромна къща с двор от над 400 кв. м и кара мегалуксозен мерцедес. Полицаи искат от Комисията за противодействие на корупцията и установяване на незаконно придобито имущество да проверят тандема, който има общ бизнес.

Воденичаров финтира мярката си

с болна адвокатка, иска друг съдия

Софийският градски съд отново не успя да разгледа мярката на автокрадеца Георги Воденичаров - Кико, след като делото му бе отложено заради болната му адвокатка. Той бе задържан преди 2 седмици, след като задигна беемве, а при опита си да избяга от полицията удари 3 патрулки. Адвокатката му обаче вчера получила сърдечна криза и пътувала към кардиологията, събщи той в Съдебната палата в София.

Криминалисти и магистрати смятат, че това е финт на Воденичаров, който опитва да си избере подходящ съдебен състав, който да го остави на свобода. Преди седмица се оказа, че той получи епилептичен припадък и мярката му отново бе отложена. Кико бе спипан преди дни при опит да задигне беемве, но районният съд го пусна срещу парична гаранция.

Оказа се, че макар да има неплатена глоба по последната си присъда, няма данни да е заведено изпълнително дело за погасяването ѝ. Затова съдия Ивиана Димчева заключи, че няма такъв процес. На база заключението си, което тя обяви за вероятно, но несигурно, магистратката цитира тълкувателно решение на общото събрание на наказателната колегия на Върховния касационен съд. Според него, ако до 5 г. след осъждането няма дело за плащането на дълга, то човек е реабилитиран и се води неосъждан. Затова Димчева пусна Кико под гаранция от 3000 лв.

Преди мярката днес в съда бяха вкарани нови доказателства. Следствен експеримент е доказал, че ключът, открит в Кико, отваря задигнатото беемве. Другарят му Лъвицата, който бе с Кико по време на кражбата, пък бе закован от кръв в работната им кола. Той ударил главата си в предното стъкло, но въпреки травмата успя да избяга и още се издирва.

На следващото заседание градският съд трябва да реши дали да задържи Кико или не. Следващата дата е за 16 октомври.

ГЕОРГИ ВОДЕНИЧАРОВ-КИКО
ГЕОРГИ ВОДЕНИЧАРОВ-КИКО