Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Десислава Кулелиева
СНИМКИ: Десислава Кулелиева

Полицаите да имат график и да посещават селата на 3-4 дни, поиска премиерът Бойко Борисов по време на националното съвещание на МВР.

"Купихме нови коли. Махнахме лимита на бензина. 150 млн дадохме повече за заплати. "Ами ходете по селата, направете си график да видите хората, да ги чуете, а когото трябва, да респектирате", обърна се премиерът към полицейските шефове. Колкото и да разкриете един случай като този в Бяла Слатина с убитото от пиян шофьор дете, полицаят да казва на шофьора - не говорете с медиите и всичко друго е забравено.

Премиерът обърна внимание и на катастрофите. Заради трафика за вас и неделя е работен ден. Като ги гледам тия колони, ако не бяхме направили пътищата и магистралите, как щяха да се движат тия коли. По една колона във всяка посока от София до Бургас щеше да е, каза премиерът.

Той подкрепи критиката на главния прокурор срещу икономическа полиция. "Не може полицаите, областните дирекции да не знаят какво се продава в магазините. Отивате и си купувате - има пари за контролирани покупки. Проверявате удара на етикета или на капачката, както и лепилото и разбирате къде е бил пакетирана или бутилирана дадена стока

Сложно ли е? Защо не сте го направили? запита премиерът. Той каза, че, който не иска да се занимава с подобна дейност, спокойно може да си отива.

Идеята на главния прокурор Сотир Цацаров за промяна в националния институт по криминалистика също срещна одобрението на премиера.

"От сутринта имаме ДНК на извършителя за убитата и изнасилена журналистка в Русе. Дадохме им я още тогава, а резултати няма. Искаме националният институт по криминалистика да е това, което гледате по филмите, каза Борисов и изрази увереност че убийството ще бъде разрито.

Той и главният прокурор присъстваха на връчването на 341 нови високо проходими коли за нуждите на жандармерията и охрана на границите.