Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За убийството и изнасилването на русенската журналистка проверяваме криминално проявени с подобни предишни прояви. Гледаме записи от камери, търсим свидетели и сме назначили проверка в близкото заведение за психично болни. Това каза пред журналисти вътрешният министър Младен Маринов.

Той посочи, че у момичето са открити, освен биологични следи, и отпечатъци. Назначени са експертизи, които са изпратени в Националния институт по криминалистика. "Изпратени са на място най добрите разследващи и ще задържим извършителя", каза Маринов и посочи, че досега няма данни убийството да е свързано с работата на убитата. 

За инцидента  в София, при който полицията стреля по гумите на трима престъпници, опитали да избягат от тях, министърът предостави думата на шефа на СДВР Ивайло Иванов. 

Полицай номер 1 на София каза, че бандитите са блъснали един полицай и са направили опит да блъснат друг. Те били задържани след като полицай прострелял гумите на колата им. Следово куче е усетило мириса на дрога, но такава не е открита при претърсванията. 

Вероятно може да са я изхвърляли, докато са бягали, посочи Иванов като каза, че и тримата имат множество прояви из цялата гама на наказателния кодекс.