Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Безработният Мирослав Пейков, който дълги години се е занимавал със сметопочистване, е организирал бандата, източвала лекарства за онкоболни в болници и заменяли с такива с изтекъл срок. Другата им врътка била да се правят фиктивни вливания на пациенти, случили се само на документи. Това се разбра в спецсъда, където прокуратурата поиска седемте души от бандата да останат за постоянно в ареста.

Пейков дал 20 хиляди лева на доктор Димитров за няколко трансфера на лекарства, стана ясно в Зала 5 на институацията на ул. "Черковна" 90.

Прокурор Лидия Климентова обаче не спомена другото име на лекаря, нито къде работи.

Бандата използвала връзките на Борислав Сотиров със съпругата му Зора Сотирова, която работи в онкоболницата "Св. Мина" в Благоевград. Нейната майка е фармацевт в същото медицинско заведение.

Борислав предавал лекарствата или на Мирослав Пейков, или на другаря му Калоян Молалийски. Двамата били хванати на 4 октомври при предаването на белязани лекарства. Според документите, са били взети същия ден на свиделетката Бояна Илиева. Но тя категорично отрича да е имало такава процедура.

Това е другата схема, освен замяната на лекарства с такива с изтекъл срок, по която е действала седемчленната банда.

Лекарствата били продавани в чужбина, тъй като групата имало контакт с човек, който ги пласирал там.