Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ченгета и горски конфискуваха камион с незаконни букови дърва в землището на село Горна Бела Речка, съобщиха от областната дирекция на МВР Монтана.

След сигнал в РУ Вършец от служители на Изпълнителната агенция по горите - София за транспортиране на незаконно добити дърва дежурна оперативна група на РУ Вършец е установила на черен път между с. Горна Бела Речка и с. Дружево товарен автомобил "Газ 66" със софийска регистрация, собственост на 42-годишния М.Н. от Вършец, с водач Г.И. на 34 г. от с. Спанчевци. Сигналът е подаден на 2- ри октомври около 12 часа. В товарния автомобил са били натоварени около 6 пространствени метра дърва за огрев от вида бук, без контролна горска или общинска марка. При извършения оглед от товара на камиона са отрязани и иззети 3 шайби от стеблата на дърветата. Направен е втори оглед в отдел 273 в землището на с. Горна Бела Речка, при който са установени прясно отсечени 55 букови дървета , без съответното позволително за сеч, а отрязаните шайби са наложени върху дънерите на дърветата и напълно са съвпаднали. От дънерите на дърветата са отрязани шайби, които са иззети с протокола за оглед.

В имота са установени около 6 пространствени стебла на дървета, които са иззети от служителите на ИАГ-София. Собственикът на автомобила М.Н., осъждан за престъпление по за незаконна сеч, е пристигнал на място. Полицаите открили у него контролна горска марка, собственост на И.П. На 45 г. от Берковица - частен лесовъд. Контролната марка е иззета от служителите на Изпълнителната агенция по горите София с акт.

По случая е образувано досъдебно производство.