Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пороят наводни и улици в Бургас, но до сериозни последствия не се стигна. Снимка:Елена Фотева
Пороят наводни и улици в Бургас, но до сериозни последствия не се стигна. Снимка:Елена Фотева

До 142 л/кв. м е достигнало количеството дъжд, което падна през последното денонощие в Поморие, дежурни екипи са в готовност да съдействат на граждани за справяне с последствията от пороя, съобщиха от морската община.

Интензивният дъжд, паднал за изключително кратко време, доведе до натрупване на вода по улиците в най-ниските части на града, а това създаде затруднения в движението по пътните платна и наводни приземни етажи.

За справяне с последствията от сложната метеорологична обстановка кметът Иван Алексиев сформира екипи, които и днес работят по сигнали на граждани, чийто имоти са наводнени.

"Всички системи за изпомпване на водата бяха в изправност и работиха по време на пороя и след това. Екипите на РСПБЗН се отзоваваха на сигнали от граждани до късно снощи, но и днес имаме готовност да помагаме на хората, пострадали от пороя. Нека не се колебаят да се обърнат към нас за съдействие", призова кметът Иван Алексиев. Той благодари на колегите си от Камено и Българово , които предоставили две допълнителни помпи.

От морската община уточниха, че освен на тел.112,  хората могат да търсят помощ и от дежурния в Общински съвет по сигурност на тел. 0596/ 22504, 0596/ 24003.