Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър от схватката с грабителя
Кадър от схватката с грабителя

МВР ще я награди, престъпникът пуснат след 24 часа в ареста

Бандит с пистолет бе задържан от продавачка и двама клиенти в магазин във Варна в петък.

18-годишният нападател влиза в магазина на 28 септември привечер. На лицето си носи медицинска маска. Доближава се до продавачката. От найлоновия плик вади оръжието и го насочва към жената.

В този момент в магазина влизат две момчета. Те виждат крадеца с пистолета и единият го побутва, докато другият държи ръката му. След 10-секундна борба, в която продавачката също дърпа оръжието то се озовава в ръцете на момчетата. Те дават пистолета на жената и държат крадеца, а продавачката се обажда на шефа си и полицията.

Кадри от охранителните камери, заснели грабежа, бяха разпространени в социалните мрежи.

18-годишният нападател, който е известен на МВР със стари регистрации за грабежи, е освободен след денонощие в ареста. Оръжието се оказало газово.

Потърпевшите се притесняват, че при следващ опит за грабеж някой може да пострада.

“Аз не мога да разбера в каква държава живеем. какъв е този прокурор, който го е пуснал след 24 часа. Той е опасен и утре може да отиде да обере някой друг, който да пострада. Това ли трябва да се случи, за да се вземат мерки”, разказа пред “24 часа” собственикът на магазина Димитър Петков. Той наградил смелата продавачка и ѝ дал няколко почивни дни, за да се справи със стреса от наглия опит за обир.

От МВР посочиха, че ще наградят смелата жена и двамата клиенти с грамоти. Криминалистите посочиха, че извършеното от тях е смело, но безразсъдно. Ако оръжието било бойно, можело някой да пострада сериозно. Тримата имали късмет, че пистолетът бил газов, а бандитът не е успял да натисне спусъка, иначе от близко разстояние е щял да ги нарани тежко.