Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атанас Илиев СНИМКА: Тони Щилянова
Атанас Илиев СНИМКА: Тони Щилянова

73-годишният Атанас Илиев, предизвикал инцидента: Режех с флекс в мазата

Две братчета  - бебе на 9 м. и момченце на година и половина са били евакуирани от обгазената сграда на ул."Хаджи Димитър" 5 в Бургас, където загина 32-годишен мъж, падайки от 3я етаж при опит да се спаси от пожара.

Децата са в добро състояние, но ще останат под лекарско наблюдение, съобщи за "24 часа" пресаташето на УМБАЛ Бургас Юлия Андреева.

"Режех железа с флекс в мазето, но искра отхвръкна и подпали купчина стиропор", разказа пред наш репортер 73-годишният Атанас Илиев, който за малко да подпали жилищната кооперация. След лумването на стиропора от мазето започнал да пълзи гъст черен дим. Явно изплашен, че ще се задуши, 32-годишен мъж, който живеел два етажа над партерния, изскочил на терасата, хванал се за парапета и опитал да пропълзи до долу. Съсед му извикал да не се хваща там, защото ще падне, но в следващия миг желязното парче, за което мъжът се държал, се отчупило и той полетял. Мъжът загинал на място.

"Много хубаво момче, бяхме приятели. Разказвал ми е, че е роден в Гърция, но се оженил за туркиня и живял там, имали дете. Преди 3 г. се развел и дошъл в България. Беше IT специалист", разказа 73-годишният Атанас Илиев, който бе силно разстроен от случилото се.

СНИМКА: Тони Щилянова
СНИМКА: Тони Щилянова