Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Валентин Хаджиев
СНИМКА: Валентин Хаджиев

55 мастербокса цигари "Мурати" на стойност близо 200 хил.лв. залови смолянската полиция. Цигарите са натоварени край Драма и с два джипа са внесени у нас на зелена граница в района на село Буйново. При проверка в девинското село Грохотнов единия джип са открити 35 мастербокса. Другия побягнал и блъснал автомобил на смолянските криминалисти. Шофьорът на избагалия джип след това поел към село Брезе,където укрил цигарите в гората. Няколко часа полицаите го заловили в курорта Пампорово. Задържан е и 32-годишен мъж с лек автомобил, който е бил ръководител, обясниха на съвместен брифинг

Иван Даскалов, Апелативен прокурор на в Пловдив, Тодор Деянов, окръжен прокурор на Смолян и Николай Димов, директор на ОД на МВР-Смолян.

"Арестувани са трима души. Единия от 32-годишен мъж, който също бил в групата, но с лек автомобил е ръководител. Координирали са действията си с радиостанции. Останалите задържани в РПУ-Девин, засега с мярка за едно денонощие, са мъже на 22 и 47 години. Двама от тях са криминално проявени", каза Иван Даскалов. Предстоят обиски в имоти на задържаните за още цигари. Според Даскалов контрабандните цигари, разкрити от полицията в Смолян нямат връзка с разбитите напоследък нелегални канали за папироси у нас. Предстои 24-часовият арест на контрабандистите да бъде увеличен на 72 часа, заяви окържният прокурор в Смолян Тодор Деянов.Двама от мъжете са от град Кричим, а третият е от Куртово Конаре, община Стамболийски.Извършеното престъпление предвижда наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода и глоба до 10 000 лева.