Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кинозвездата Том Харди не би изкачил отново холивудския Еверест, а би потърсил някъде спокоен плаж, където да си живее живота. Това сподели самият той пред списание "Ескуайър", а признанието му, че напоследък се чувства уморен от работата си, събуди у неговите фенове опасение, че техният любимец обмисля да се оттегли от актьорството. Надеждите са, че Харди действително няма да се пенсионира с ролята си на антигероя в екшън фантастиката "Венъм" (Venom).

Актьорът е подписал договор за участието си в трилогия около комиксовия персонаж, която, разбира се, ще се осъществи в зависимост от постигнатите резултати от първата лента, задаваща се на големия екран.

Изпълнението на Харди е именно това, което вдига до небесата очакванията към продукцията на режисьора Рубен Флейшър ("Зомбиленд", "Гангстерски отдел"). Номинираният за "Оскар" англичанин е слабост на много киномани, чиито симпатии е спечелил отдавна с играта си пред камера. На снимачната площадка Харди съумява да бъде еднакво ефектно и брутален злодей, и респектиращ герой - герой, какъвто всъщност е и в живота.

Миналата година актьорът собственоръчно преследва и задържа крадец в Лондон, като дори го обискира за оръжие. По време на своето интервю за "Ескуайър" пък той оказва светкавична помощ на жена, която неочаквано припада на няколко крачки от него, а впоследствие се оказва майка на негов приятел.

Харди определено знае как да впечатлява и неслучайно продуцентите на "Венъм" вече са си поставили за цел филмът с него в главната роля да заработи най-малко $60-70 милиона в премиерния си уикенд в САЩ.

Британецът действително се труди усилено по време на тримесечния снимачен период на лентата в Атланта, Ню Йорк и Сан Франциско, а след това веднага потегля към Ню Орлианс, за да се преобрази като Ал Капоне във Fonzo на режисьора Джош Транк.

В продължение на седмици актьорът работи по 12 часа на ден, но дори след като камерата спира, за него плажът е далече, защото го очакват като гост на кралската сватба на Хари и Меган, където той присъства заедно с половинката си Райли. Физическата му умора върви ръка за ръка с психическата. И в края на краищата тежките ангажименти и фактът, че се посвещава изцяло на всяка роля и потъва в дълбочина във всеки от персонажите си, не са големият проблем за него. Липсата на удовлетвореност вече идва от това, че работата му го отдалечава задълго от неговото семейство.

Всъщност, когато за първи път прочита сценария на "Венъм", който е дело на Скот Розенбърг, Джеф Пинкнър, Тод Макфларън и Кели Марсъл, изобщо не знаел много за героя. Затова говори с единствения човек, на когото наистина може да се довери - своя по-голям син. Той обожава комиксите и има огромна "вина" за това баща му да изпълнява ролята, за което мнозина са му благодарни. Защото неговият родител знае как да изгради един герой и как да обоснове в него под някаква форма търсената и разпознаваема истина.

И след като близо година се подготвя за ролята си във "Венъм", Харди, както винаги, се раздава на макс на снимачната площадка, където дори къса менискус на десния си крак, без да разбере как точно е станало. Днес е доволен от работата си и постигнатия резултат, като определя сюжета на лентата като "тъмен, нервен и опасен".

Кървавият екшън хорър е първият от новата поредица филми на Sony, базирани върху герои от комиксите за Спайдърмен, който обаче не принадлежи към киновселената на "Спайдърмен: Завръщане у дома" на Marvel Cinematic Universe. С две думи, няма да има намеса на Том Холанд и неговия Питър Паркър/Спайдърмен. Това е първият филм от вселената на Marvel, който ще бъде представен от Sony.

Действието се развива в Сан Франциско, където репортерът Еди Брок (Том Харди) разследва голяма компания, която експериментира с хора.

Той научава, че предприятието е открило т.нар. симбиот - извънземен организъм, който може да се свързва с други живи същества. Шефът на компанията (Риз Ахмед от Rogue One: A Star Wars Story) вярва, че връзката между симбиот и човек е следващата стъпка в еволюцията. Самият Брок пък сам се уверява в тази теория, когато симбиотът се слива с него. Еди започва да чува глас в главата си, а тялото му проявява необичайни и много опасни способности. По петите му тръгват главорезите на компанията, а репортерът трябва да съумее да се спаси и в същото време да озапти самия себе си от това да наранява всекиго под неистовата диктовка на симбиота.

"Венъм" черпи вдъхновение от два комикса - Lethal Protector и Planet of the Symbiotes. Първият е създаден от Дейвид Мишелини и е нарисуван от Марк Багли, Рон Лим и Сам Делароса. Публикуван е през 1993 г. и разказва за Венъм, който се мести от Ню Йорк в Сан Франциско. Там симбиотът е отвлечен от тайна фондация, която желае да извлече клетки от него и да създаде симбиотични супервойници. Впоследствие Венъм се съюзява със Спайдърмен, за да победи въпросните клонинги.

Вторият комикс вижда бял свят през 1995 г. и отново е дело на Мишелини. Венъм посреща извънземна инвазия с помощта на Спайдърмен.

Симбиотът иначе прави своя комиксов дебют в началото на 80-те, сприятелявайки се с Питър Паркър, преди да се насочи към тялото на Еди Брок. През годините Венъм еволюира от злодей до неразбран антигерой. Филмът проследява склонностите към насилие на симбиозата между човек и извънземно.

Да стискаме палци и Том Харди да успее да пребори у себе си демона на умората, който иска да ни го отнеме и да го запрати на някой неизвестен плаж далеч от големия екран, където му е мястото.

Във фантастичната лента участват още номинираната за четири награди "Оскар" Мишел Уилямс, Джени Слейт, Уди Харелсън, Скот Хейз, Рейд Скот и др.

Премиерата на "Венъм" е на 5 октомври.