Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Авторът на “Ловецът на хвърчила” се завръща с “Молитва към морето” - история, вдъхновена от трагичната съдба на Айлан Кюрди - тригодишното сирийско дете, което през септември 2015 г. се удави в Средиземно море, бягайки със семейството си от войната. От 2006 г. Хосейни е посланик на добра воля към Агенцията на ООН за бежанците.

Красиво илюстрираната книга е както за деца, така и за възрастни и се издава в 35 страни. Илюстрациите са на известния британски художник Дан Уилямс, чиито творби са се появявали в „Нешънъл Джиографик”, „Ролинг Стоун” и „Уолстрийт Джърнъл”.

Хосейни пише към читателите: „Вашата подкрепа за тази книга е не само много ценна, но е и важна, защото моите приходи от продажбите ще бъдат дарени на Агенцията на ООН за бежанците и фондация “Халед Хосейни” в помощ на хората, страдащи от войни и насилие.“

На огрян от луната плаж един баща бди над спящия си син, докато чакат изгрева и лодка, която да ги отведе до спасителен бряг. Той разказва на момченцето за дългите лета на детството си, за каменната къща на дядо му в Сирия, за маслиновите дръвчета и ливадите, осеяни с диви цветя. Когато утрото настъпи, те ще предприемат опасно морско пътуване в търсене на нов дом.