Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емил Русанов, който се разхождаше с мегафона и обяви исканията на протестиращите, е фен на агитката на "Левски" (София). Това става ясно от профила му във фейсбук.

Освен това той очевидно е спортен запалянко, който симпатизира на „Манчестър Юнайтед", "Спартакус файт клуб", българския национален отбор, "Хатън боксинг" и "Легендарни бойни спортове".

Между бойните изкуства се е промъкнала

и харесаната от Русанов страница на българската художествена гимнастика.

Музикалните му предпочитания включват на първо място Тита, а после се нареждат Здравко Мандаджиев, C-FUSION, D1DO, DJ George, Emanuela, Pacho/Cloning sound, Павлин Трендафилов, групата "поп фолк хитовете са тук", Кондьо, Андрея и много други.

Само две книги са привлекли вниманието на протестиращия - "Магически разкази" и "Секунда след 12". Освен че се занимава със сайта "Будилник",

Русанов държи и заведение, наречено “Див петел”.

Емил Русанов стоеше най-отпред, говореше по мегафона и не остави никакво съмнение, че се смята за лидер на протеста. Той е наш сънародник, живеещ от години в Лондон, и издател на в. "Будилник". Занимава се с организация на събития с българско участие в британската столица. Ръководи и едноименната партия.

Преди това е

бил част от

“Другата България”,

чийто лидер Божидар Томалевски се включи активно в протестите през 2014 г., търсейки виновни за рухването на КТБ. Томалевски бе изловен, че използва още две различни имена – Божидар Томалев и Дарио Томалети.

Освен Русанов второто лице на "недоволството" е бившият служител на ДАНС и "Гранична полиция" Росен Миленов, който стана известен преди 7 г., защото напусна системата заради несъгласие с тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов. Според източници от службите

Миленов е бил обикновен изпълнител в ДАНС,

а не на ръководна позиция, която предполага да има повече информация.

За третия – Светослав Козлуджов, се знае само, че е администратор на страницата "Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии".