Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За оставката на главния секретар логиката ми е била, че когато един човек направи изявление, че иска да си отиде, съгласуването е формално. Да не се обиди президентът, но главният секретар иска да стане министър - какви мотиви трябва да се напишат. Ако трябва ще ги напишем, но за това сметнахме, че е формално. Ние не сме предложили нов главен секретар. Нито някой е подценен, нито някой не е зачетен. Новият главен секретар ще бъде назначен само след съгласуване с президента, но Младен Маринов не мога да го задължа да остане главен секретар. Сега съм казал на ГЕРБ докато не се разпише указа, да не го вкарват, за да не предизвикаме втора буря. Винаги съм уважавал и президентската институцията, и хората в нея.

Така премиерът Бойко Борисов коментира напрежението между него и президентът Румен Радев, който не подписа указа за освобождаване на главния секретар Младен Маринов, който е предложен за нов министър на вътрешните работи. Премиерът присъства на бизнес закуска с членовете на Американската търговска камара.

Борисов обясни и решението на Министерския съвет тазгодишната делегация в ООН да бъде оглавявана от него, а не от президентът, както е било досега. Премиерът искал да изнесе реч, с която да разкаже за големия успех на българското европредседателство. "Аз не съм вярвал, че ще се справим толкова добре. Без нито един инцидент и нито една издънка. Прекрасни срещи имахме и във формата 16+1", коментира Борисов и наблегна на постижението, че Сърбия и Косово са си стиснали ръцете именно по време на нашето председателство.