Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивайло Спиридонов
Ивайло Спиридонов

Кола с документи, които предстои да бъдат унищожени, е била хваната от служители на ГДБОП в София, обяви директорът на антимафиотите Ивайло Спиридонов на брифинг в понеделник.

Изявлението му бе във връзка с разследването за изнесените от офис на “Джи Пи Груп” документи в нощта срещу петък. За тях се твърди, че били изгорени в поле край радомирското с. Егълница. Дали това е истина, разследва районната прокуратура в Радомир.

Софийската градска прокуратура е възложила на ДАНС да провери данните, изнесени в публикация на сайта “Биволъ” “Джи Пи Гейт”: Гранд корупция с еврофондове и обществени поръчки през консултантски фирми”, съобщиха от прокуратурата.

“На ДАНС е възложено да изискат документи, да снемат обяснения и да проверят твърденията в публикацията”, обясниха от прокуратурата.

На 14 септември сигнал за измами при усвояване на средства от еврофондове във връзка със същата публикация до главния прокурор Сотир Цацаров пуснал и Томислав Дончев.

Сигналът на вицепремиера бил адресиран и до министъра на вътрешните работи, както и до председателя на КПКОНПИ.

“Сигналите от Томислав Дончев и от сайта “Биволъ” са обединени”, казаха от прокуратурата.

Както “24 часа” писа, в нощта срещу петък край радомирското село Егълница бяха арестувани журналистите Димитър Стоянов и румънският му колега Атила Биро. Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов обясни, че те били задържани само в началото с белезници от полицаите в Радомир. След това били пуснати и помолени да отидат в районното управление за разговор.

В неделя сайтът “Биволъ” и Би Ти Ви пуснаха записи от два телефонни разговора между главния редактор на сайта Атанас Чобанов и Спиридонов и негов подчинен без съгласието им.

“За мен е изключително неприятно, че борци за справедливост и законност боравят с незаконни действия”, каза шефът на ГДБОП. Той цитира конституцията, според която никой няма право да записва другиго без неговото знание, и поиска извинение от медиите. (24часа)