Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЕМИЛ РУСАНОВ
ЕМИЛ РУСАНОВ

Зад него не стоял Цветан Василев или Слави, а “самоорганизиращи” се българи

С 1184 паунда, “група роми” – два автобуса от Сандански и самоорганизирали се българи от чужбина, и такива от във Враца, Бургас, Шумен и Търговище, ще пробват да свалят правителството в неделя.

Бунтът тръгва по обед пред Народното събрание с мотото “Оставка, съд и смяна на системата”, а втората серия е в понеделник пак на същото място, но с ходене и до Министерския съвет.

Идеологът на бунта Емил Русанов, който е привърженик на еквадорските социалисти и емигрант в Лондон, е убеден, че зад него има 34 000 българи - толкова са харесали страницата “Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии”.

Въпреки тази внушителна подкрепа

само 54-ма от

тях дарили пари

за протеста,

като средно дали по 20 паунда. Парите са за озвучаване и принтиране на плакати.

Все още Русанов не знае пред кои български посолства в чужбина ще има протести. Отрече зад него да стоят Цветан Василев, Слави Трифонов и Корнелия Нинова, а само “самоорганизиращи се българи, които искат промяна”. Очаквал в неделя 10-15 хил. души, а на следващия ден - 30 хиляди. Ако не стане, след месец-два ще има нов протест.

“Тогава вече мисля, че ще има резултат, защото сега е наложено затъмнение по отношение на гражданите”, смята съратникът на Русанов - Росен Миленов. Подадено било заявление за протеста пред Столичната община, където питали колко човека ще се съберат.

“На мен лично ми се обадиха 20, че ще дойдат”, обясни Миленов. Нямало да се допускат политически лица и агитки. Ако все пак дойдат провокатори, ще се извеждат, обещава Миленов.

Светослав Козлуджов, един от администраторите на Facebook страницата “Против геноцида на Борисов и всички управляващи мафии”, се оплака, че медиите в България нямали интерес към протеста. Според него за определени статии пишещите ги трябвало да влязат в затвора. Уточни, че не искал да обижда присъстващите колеги.

Русанов пък бил в шок от “24 часа” за “дезинформацията, която бе представена на българските граждани”. Редакцията е длъжна да обясни, че портретът на г-н Русанов, публикуван на 24 август, е само и единствено на основата на негови коментари и постове в социалните мрежи.

На 26 септември същите организатори ще пробват

протест пред

ЕК в Брюксел

Исканията им са незабавна оставка на правителството, но без да се разпуска 44-ото народно събрание. Причината е, че то трябва да състави временно правителство на гражданите от протестите, което да управлява 9 месеца. През това време да се свика ВНС, което да промени конституцията, за да смени ситемата по швейцарски модел. Да се въведат референдуми - пряка демокрация, пряко допитване на народа за всяко нещо.