Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Игор Труховский Снимка: Елена Фотева
Игор Труховский Снимка: Елена Фотева

43-годишният украински шофьор на тир Игор Труховский, който на 11 юни т.г. помете микробус с две семейства в Ришкия проход, се призна за виновен и днес делото в Бургаския окръжен съд тръгна по реда на съкратеното съдебно следствие.

Украинецът призна изцяло вината си и всички факти по обвинителния акт, което автоматично ще намали присъдата му с 1/3. Той е обвинен за смъртта на 40-годишния Ниази И. от руенското село Планиница, както и за нанасяне на тежка телесна повреда на една от жените, пътували в буса.

Катастрофата стана в Ришкия проход в посока от Шумен към Карнобат около 14:30 на 11 юни. При завой пияният украинец налетял върху бус и го затиснал. На място издъхнал шофьора на буса Ниази, а три деца, между които и бебе 9 месеца и две жени, бяха ранени и откарани в Шуменската болница.

По-късно стана ясно, че загиналият е пътувал със семейството си и с това на брат си, двете фамилии отивали при свои близки в Шумен.

Разследване установи, че украинският тираджия е шофирал с почти 3 промила алкохол в кръвта. Той самият е казал, че предната вечер е изпил шише водка, но в камиона му били открити още 2 празни бутилки. От момента на катастрофата Игор Труховский е задържан, а до няколко часа ще стане ясна неговата присъда. 

Делото продължава и в момента.