Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С 10% вдигаме заплатите на всички от 1-ви януари

"На мен ми е най-мъчно, че ги сменяме, аз съм ги отгледал от деца в парията - и Московски,и Нанков - прекрасни отношения, но такава е ситуацията. Не очаквам да има изненади в гласуването - изненади може да има, когато аз искам да има изненади". Така премиерът Бойко Борисов коментира във Варна оставките на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. До това се стигна заради злощастната катастрофа в Своге, където загинаха 17 души. Гласуването на оставките ще се състои в четвъртък. 

"Никога не е имало вътрешна или външна съпротива. В една такава коалиция всеки има мнение и е прав за себе си", каза Борисов. 

От първи януари ще вдигнем с 10 процента може вдигнем заплатите в целия бюджетен сектор, който ще повлече всички останали. С финансовия министър разговаряхме и утре на министерски съвет ще обявим решението си. Щом комунистите не са на власт, няма дефицит в бюджета. 

Премиерът Бойко Борисов е във Варна по повод световното първенство по волейбол. Днес той се видя лично с националния ни отбор и му пожела успехи.