Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Надрусан шофьор се заби в колата на абхазкия премиер и го уби (Видео) Премиерът на грузинската сепаратистка област Абхазия Генадий Гагулия почина късно снощи. Факсимиле: sputniknews.com

Премиерът на грузинската сепаратистка област Абхазия Генадий Гагулия почина късно снощи при автомобилна катастрофа, докато автомобилният му ескорт се връщаше от летището след посещение в Сирия, предадоха ДПА и ТАСС.

В автомобила с премиера се е блъснала кола, навлязла в насрещната лента, управлявана от млад абхазец. Той е дал негативна проба за алкохол, но пробата за наркотици е била положителна. Прокуратурата вече заведе дело срещу него, предава БТА.

При катастрофата бяха ранени шофьорът на премиера и един бодигард. Те вече бяха освободени от болницата.

Президентът на Абхазия Раул Хаджимба, който пътуваше със същия кортеж, не е пострадал. Той изрази съболезнованията си на семейството и близките на премиера, встъпил в длъжност през април тази година.

Гагулия посети Сирия, за да се срещне с живеещи в страната абхазци, според правителствен сайт.

Независимостта на Абхазия е призната само от няколко страни, главно място сред които заема Русия. Грузия смята региона за част от своята територия, въпреки че няма контрол над него от 2008 година.

Коментара ()

Вашият коментар