Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бизнесменът Красимир Стойчев Кадър: Би Ти Ви
Бизнесменът Красимир Стойчев Кадър: Би Ти Ви

Днешните богати са много по-богати - така бизнесменът Красимир Стойчев, един от членовете на някогашния Г-13, клуба на едрите бизнесмени, отговори на въпрос по Би Ти Ви за сравнение със зората на демокрацията. Очевидно България върви нагоре, това са 30 години, икономиката е много по-голяма, обясни Стойчев.

"Познавам Ветко Арабаджиев от много години, г-н Миню Стайков никога в живота си не съм го виждал. Ветко Арабаджиев има много успешен хотелиерски бизнес. Да почнеш от 1 хотел и да направиш малка империя от 10 хотела, не е лесно. Много хора станаха собственици на хотели, защото в средата на 90-те години големите туроператори даваха пари на хората, които искаха да построят или да купят хотел и в замяна на това изкупуваха голяма част от леглата за дълги години. Ако в момента атакуват Арабаджиев, по-скоро може би е свързано със захарния завод, който той притежава". Това заяви Красимир Стойчев по повод акцията в хотелите "Маринела" и "Марица".

"Защо едновременно се атакуват две богати фамилии? Моето лично мнение е промяната в поколенията. Има хора на 30-40 години в прокуратурата, ДАНС, следствие, МВР, които не помнят какво е било, не са свързани с корупционни практики, имат малко по-достойна заплата, искат България да живее по-добре. Те са по-млади и технологично по-образовани", каза Красимир Стойчев.

Трябва максимално бързо да се въвеждат технологиите, свързани с превенции на престъпността, каза Стойчев. Според него трябва да има първи зам.-министър на МВР - експерт по големи масиви от данни.