Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дани Джеймс Кнот  СНИМКА: Авторката
Дани Джеймс Кнот СНИМКА: Авторката

Несебърският районен съд остави в ареста 27-годишния Дани Кнот, обвинен в побой на инвалид в хотел в Слънчев бряг и проявени хулигански действия. 

Според съда на този етап имало достатъчно доказателства, че британецът е извършил престъпленията, в които е обвинен, както и, че има опасност да се укрие, ако бъде пуснат на свобода.

В мотивите си съдия Мария Берберова-Георгиева подчерта, че при разпита на майката на Дани тя е споделила, че обичали да идват със сина си в България, за да употребяват повече алкохол, който в родината им бил твърде скъп.

Жената обяснила, че в Англия и двамата работели много и идвали в България, за да съчетаят почивката с употребата на много по-евтин алкохол.

В залата стана ясно още, че прескачайки тераси от петия до първи етаж на хотел в опит да избяга от полицията, Дани е счупил витрина на стая за гости на първия етаж и се скрил в нея, но след минути е бил задържан.

Назначена е и съдебно-психиатрична експертиза, за която е нужно личното участие на обвиняемия, затова мярката задържане под стража ще обезпечи бързо и обективно приключване на разследването, каза още съдия Георгиева.

Ще обжалваме решението на районния съд, каза пред "24 часа" адвокатът на британеца Веселин Анестиев. Обвиняемият на няколко пъти каза пред медии, че съжалява за стореното, което извършил под влиянието на алкохола