Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ваклин: Не съжалявам, че подадох сигнала срещу Иванчева, превърнах се в плашило Александър Ваклин Кадър: Би Ти Ви

Няма как да съжалявам, че подадох сигнала срещу Иванчева. Това е мой дълг. Превърнах се в плашило. Хората, с които работя, са притеснени, чувстват се дискомфортно. Има редки случаи, в които индивиди застават със своята ясна позиция и я отстояват. Не всеки си позволява да застане срещу администрация. Това каза в сутрешния блок на Би Ти Ви бизнесменът Александър Ваклин, който е основен свидетел по делото срещу бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева.

Службите в държавата застанаха много твърдо зад желанието ми да сигнализирам за корупция, те не вкараха политически елемент, работиха целенасочено. Политици почти не познавам. Нашият бизнес е такъв, че ние не ползваме държавни поръчки, каза още Ваклин. 

Няма никаква саморазправа, има искан подкуп. Не са преценили правилно. Не знам къде стоят иззетите пари, те са веществено доказателство - най-вероятно са в съда, коментира бизнесменът. 

Аз съм убеден в това, което казвам. Дали Иванчева ще бъде осъдена, ще реши съдът. Ако присъдата е оправдателна, това ще е удар срещу гражданското общество, ще е сигнал към администрацията, че може да своеволства. Не ме вълнува дали тя ще бъде осъдена, моята съвест свършва дотам аз да сигнализирам съответните органи, каза още Ваклин.

Не познавам Арабаджиеви, странно е, но различните бизнеси са много различни. Не мога да коментирам и не съм много запознат с казуса. Необичайно е, но може би е имало някаква цел, коментира той.

Спя напълно спокойно, съвестта ми е чиста, завърши бизнесменът. 

Коментара ()

Вашият коментар