Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

МВР: Бащата на президента Радев е трябвало да даде предимство на триколката Росен Рапчев Кадър: Канал 3

Има подмяна на фактическата ситуация. Не са предприети нужните действия, за да се документира всичко. Реално ние установяваме, че не са изискани сведения. Не се е позовал на възможността да се прегледа видеозаписът. Това съобщиха на извънреден брифинг от МВР по повод действията на техния служител при случая, в които бащата на президента Радев - Георги Радев, блъсна триколка на инвалид.

"След проверката, сигналът е приет за основателен. Областният директор е назначил проверка, тя е приключила вчера с решение за уволнение на младши автоконтрольора", допълни новият шеф на "Пътна полиция" Росен Рапчев.

"Към останалите служители са предприети действия към дисциплинарни наказания в различна степен. Всичко може да видите, че кръстовището е организирано правилно. Вижда се ясно пътят с предимство. Вижда се, че водачът е навлязъл в кръстовището, той със сигурност е с предимство пред другия водач.

"Триколесното превозно средство не е трябвало да се намира там, но това не значи, че другият водач не трябва да му даде предимството. Предмет на проверката е да установим дали полицейските служители са действали правилно. Не знам как този запис е изтекъл в медиите. Полицаят е могъл да види записа, от общината са предвидили компютър, но който полицаят е могъл да види след това записа и да прецени подробностите от произшествието", допълниха те.

"Министър Радев няма как да присъства тук в момента, тъй като е в Министерски съвет.  Не мога да коментирам защо министър Валентин Радев в момента е в Министерски съвет. Динамиката в министерството изисква непрестанно министър Радев да бъде някъде."

Информация за катастрофата, в която участват бащата на президента и мъж в електрическа триколка излезе 9 дни по-късно, след като в интернет беше публикуван видеоклип от инцидента.

Коментара ()

Вашият коментар