Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван и Венета преди две години, когато живеят щастливи в апартамента му в София.
Иван и Венета преди две години, когато живеят щастливи в апартамента му в София.

Иван Льомов живял с Венета 6 г., но тя го напуснала и се прибрала вкъщи

52-годишният бивш пожарникар Иван Льомов уби приятелката си Венета и две деца в Самоков, а след това сложи край на живота си.

Иван е пенсионер от МВР и работел в градския транспорт в София. От 6 г. делял покрив с 33-годишната Венета Николова от ромската махала в Самоков. Приел и детето ѝ Иво и се грижел за него. Момчето на 12 г. е от друга връзка на Венета.

Жената работела като готвачка в ресторант. Наскоро обаче се скарали и тя се прибрала в къщата на родителите си заедно с детето. По думите на хора от махалата Иван бил ревнив и сприхав човек. В сряда следобед той пристигнал с колата си от София, за да търси Венета. В това време тя, синът ѝ Иво и племенникът ѝ Методи били в къщата. Полицията изяснява какво точно се е случило на ул. “Люляк”, докато всички са още живи. Според първоначалните данни около 13,40 ч Иван и Венета са в дома ѝ и се карат. Той вади законния си пистолет “Макаров” и стреля в тялото на Венета. Тя умира на място. После насочва оръжието към малкия Иво и натиска спусъка. Вероятно за да няма очевидци, убива и 15-годишния Методи. След това се качва в колата си и потегля.

Съседи и жители на 7-и квартал в Самоков чуват изстрелите и виждат мъжа, когото познават отдавна. Обаждат се в полицията. Криминалисти и лекари пристигат на местопрестъплението.

Само 12-годишният Иво още е жив, но умира в болница. Издирването на ревнивеца започва веднага. В махалата не е открит. Час след убийството в полицията се получава втори сигнал за труп - мъж е открит с огнестрелна рана в главата и пистолет в ръка в местността Щъркелово гнездо. Криминалистите пристигат и става ясно, че това е издирваният бивш техен колега Иван Льомов. Венета не е подавала сигнали в полицията, че е тормозена от Иван. 

Четете още:

Убиецът Иван и жертвата Венета живеели заедно от 6 години

Вижте убитата Венета Спасова