Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Елена Фотева
СНИМКИ: Елена Фотева

Над 50 камиона с грозде са блокирани пред и в винзавода на Миньо Стайков в карнобатското село Венец, видя екип на "24 часа". Тези от колите, които са влезли на територията на завода нямат право да напускат до приключване на проверката на спецпрокуратурата, но кога ще стане това никой не знае, оплакаха се шофьори, блокирани в завода.

От сутринта сме тука, а някои колеги и от снощи. Чакаме вече цял ден, никой не ни казва кога ще можем да разтоварим. Губим много пари от този неочакван престой, коментира шофьор на камион, пожелал анонимност.  Преди минути в административната сграда на винзавода влязал още един екип с прокурор, казаха хора от фабриката. 

Междувременно репортерска проверка установи, че складът с нелегалните цигари в Карнобат, който спецпрокуратурата свърза с Миньо Стайков, е заключен. В него няма хора, само кучета посрещат случайните минувачи. 

"Знаехме, че там става нещо от години, говори се даже, че и синът на кмета е участвал. Там, на времето беше мандра, каза пред наш екип местен жител. Малко по-рано днес зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, който лично ръководеше претърсванията във винзавода във Венец, коментира, че цигарената фабрика е ощетила държавния бюджет с над 70 млн. лева. Той припомни, че разследването за прани на пари и укриване на данъци срещу Миньо Стайков е започнало след разкриването на нелегалната фрабрика за цигари в Карнобат на 18 юли тази година.