Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Макрон е против, но не може да спре зараждащата се нова коалиция в ЕС

Канцлерът Ангела Меркел сигурно цял живот ще съжалява за репликата си, с която покани милиони мигранти в Европа.

Всъщност, ако не беше тя, едва ли националистите поетапно щяха да вземат властта в Италия, Унгария, Австрия. Протестите в Кемниц показаха, че и Германия също в един момент може да ги последва. Причината бе убийството на 35-годишен германец от иракчанин и сириец.

Заради боевете само през последните дни над 300 души бяха арестувани.

За да избегнат подобни ексцесии, Унгария и Италия обявиха, че формират антимигрантски фронт. Към него по всяка вероятност ще се присъединят Австрия и страни от Източна Европа.

Общото между тях е, че не приемат идеите на Меркел и френския президент Еманюел Макрон за квотно разпределение на бежанците или за изграждане на мигрантски центрове на територията на цяла Европа. И един от силните им аргументи ще са ужасяващите сцени от Кемниц.

Макрон обяви, че е противник на този фронт, но е повече от ясно, че не може да спре създаването му.

Решението е ясно: миграцията трябва да се спре там, където са причините за нея - основно в Африка, Ирак, Афганистан и Сирия.

Очевидно е, че само с военно присъствие и телени огради с радари няма да стане.

Ще са необходими и огромни инвестиции, за да могат тези хора да живеят в страните си нормално, да не ги избиват терористи и децата им да не гладуват.

Подобен колосален ресурс от стотици милиарди едва ли може да бъде заделен от ЕС, който е единственият потърпевш от мигрантите. Бюджетите на по-богатите държави отдавна са изтощени от извънредните разходи, необходими, за да посрещнат огромния мигрантски поток.

От тази гледна точка може да се прогнозира, че на изборите догодина за Европарламент националистите ще щурмуват още по-масово властта в ЕС.